Den vilda jakten på (S)katten?

När den vilda jakten på en ny partiledare efter Mona Sahlininletts inom socialdemokratin är förstås önskelistan över vilka kvaliteter denna person ska ha både lång och diger. Mycket talar för att man kommer att tvingas kompromissa och prioritera vissa egenskaper som viktigare än andra. Det finns dock en lösning som kan maximera mängden positiva attribut i s-toppen: delat ledarskap.

Statsvetaren och s-debattören Ulf Bjereld är en av de som föreslagit detta. Men sannolikheten för att socialdemokraterna skulle ta efter miljöpartiets modell med två språkrör får betraktas som extremt liten. Systemet passar inte den socialdemokratiska organisationen. Det skulle dessutom innebära problem i den händelse partiet återigen skulle göra anspråk på statsministerposten; vilket av språkrören skulle då axla den rollen?


Mona avgick

Som väntat. Jag förstår inte "the fuzz". Vem hade trott att hon skulle få sitta kvar efter den förlusten? Hon är en duktig politiker så på ett sätt är det synd men om S ska ha en chans i nästa val måste de ha en ny partiledare som kan gen en match i debatterna mot Fredrik Reinfelt på riktigt. Monas argument lär mer som medhåll än som riktiga argument under VAL2010.

RSS 2.0